De tempels van Angkor in Cambodja - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van André, Suzanne, Lotte en Mirthe Es - WaarBenJij.nu De tempels van Angkor in Cambodja - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van André, Suzanne, Lotte en Mirthe Es - WaarBenJij.nu

De tempels van Angkor in Cambodja

Blijf op de hoogte en volg André, Suzanne, Lotte en Mirthe

27 Oktober 2012 | Cambodja, Khett Siem Reab

Het is ‘October break’ en wij hebben die aangegrepen om Cambodja te bezoeken. Siem Reap wel te verstaan, dat bekend is om de tempels van Angkor - ‘s werelds grootse religieuze bouwwerk.

Nu kun je gewoon vanuit Bangkok een vliegtuig nemen naar Siem Reap, maar om het avontuur te vergroten, zijn wij met de auto gegaan. Na 3,5 uur sta je bij de grens. Dat is een hele ervaring. Auto's mogen de grens niet over, dus we moeten te voet. Lopend tussen de houten karren die bagage en goederen de grens over brengen, gaan we Thailand uit en stappen 50 jaar terug in de tijd, alleen de casino's aan weerszijden op het stukje 'niemandsland' laten je beseffen dat je nog wel in 2012 leeft. Dan wordt het avontuur nog groter als we onze paspoorten aan een wildvreemde moeten meegeven (met geld), die zegt stempels en visa te gaan regelen, en wij ondertussen maar een kopje koffie moeten gaan drinken. Enfin, na 30 minuten kwam deze man inderdaad terug met alle benodigde documenten, 'VIP' stempels wel te verstaan, waarna wij ongecontroleerd Cambodja in konden lopen. Daar stond een taxi ons op te wachten en na nog eens een rit van 2 uur het land in komen we aan in Siem Reap.

De tempels van Angkor zijn erg indrukwekkend. Het zijn er vooral veel en ze zijn erg gedetaileerd bewerkt. De mooiste vinden wij toch wel de Bayon, met de gezichten, en Ta Prohm, midden in het oerwoud (bekend van de film Thomb Raider)
Lotte en Mirthe dachten dat het mooie kastelen waren en zijn steeds druk op zoek geweest naar de kamer van de prinses.
Deze 1000 jaar oude tempels worden streng beschermd, maar ons Mirtje kwam langs en brak zo een stuk steen af. OEPS, gelukkig heeft niemand het gezien.

We reisden van tempel naar tempel met een Cambodjaanse Tuk Tuk. Dat is een scooter met aanhanger, waar 4 personen in passen. Erg leuk om daarmee door afgelegen dorpjes en rijstvelden heen te rijden. … maar of het veilig is. Nou ja, daar denkt hier niemand over na. Wel 's avonds goed de tanden poetsen om alle stof en vliegjes weg te wassen.

Cambodja is een erg mooi land, maar erg arm en primitief.

Hotel was erg goed en zelfs zo attent, dat er gisteren (26 oktober) een taart voor Andre klaar stond. Na luidkeels te hebben gezongen (bediening deed zelfs ook mee) hebben we de taart opgegeten om Andre’s verjaardag te vieren.

Onze 'herfstvakantie' zit er bijna weer op, morgen gaan we naar huis, en maandag weer naar school en aan het werk.

• 27 Oktober 2012 - 20:50

Opa En Oma Bus :

Prachtige foto"s . Wat een grote bomen zeg.Jullie hebben al veel moois gezien in jullie jonge leven.
    Fijne tijd nog en kom veilig weer terug.

• 28 Oktober 2012 - 11:12

André, Suzanne, Lotte En Mirthe Van Es:

Zo, we zijn weer thuis! Met de taxi weer naar de grens gebracht. Daar aangekomen een douanier geld betaald zodat we binnen 10 minuten Cambodja uit waren, i.p.v. drie kwartier in de rij staan met 35 graden. Naarna de Thaise grens over gegaan, waar we ook zomaar ineens helemaal vooraan in de heeeele lange rij terecht kwamen ;-), en daar stond Khun Samran ons al op te wachten. Nu weer lekker thuis en gaan we lekker een boterham met rookworst eten!

Liefs van ons allemaal!

• 28 Oktober 2012 - 12:30

Oma En Opa Kees .:

Wat een prachtige reis naar weer een vreemd land , en weer een andere cultuur .Geniet van alles .Een groet , veel liefs en tot ziens . Oma , Opa , Benny en Kees .

• 29 Oktober 2012 - 18:40

Ben, Liset En De Boys :

Hoi lieffies!

Prachtig! En inderdaad, wat hebben jullie toch al veel mooie plaatsen en bijzonderheden kunnen zien! Echt super!
    Leuk om mee te mogen genieten (ook al is het op de foto). Maar gelukkig maak je hele goede foto's :)
    Tot snel weer!

xx van ons!