Kerstvakantie
Door: Mirthe
Blijf op de hoogte en volg André, Suzanne, Lotte en Mirthe
08 Januari 2013 | Thailand, Ko Lanta
Het was ‘Skiemerdag’ in Thailand, alhoewel papa en mama dat ‘Christmas day’ noemen. Lotte en ik hebben op onze scholen kerst gevierd; papa en mama zijn wezen kijken. Daarna kregen we vakantie; Lotte 3 weken en ik 2 weken.
Kerst hebben we in Bangkok gevierd. We zijn heerlijk wezen eten bij Suze en Fieke (en hun papa en mama). Papa, mama en Lotte hebben geschaatst op de ijsbaan in het winkelcentrum. Ik niet, geef mij maar ijs om op te eten.
Daarna gingen we met vakantie naar Zuid Thailand. Eerst 4 dagen naar Krabi met zijn steile rotsen en mooie stranden. We hebben gekajakt, gepicknickt op een onbewoond eiland (vol met toersiten!), gesnorkeld en veel gezwommen. Met oud en nieuw had het hotel een groot feest georganiseerd met een lekker buffet. Om half 12 hebben papa en mama ons wakker gemaakt en hebben we met z’n vieren op het strand naar het vuurwerk en de vele wensballonen in de lucht gekeken. Wat ik wel miste waren de oliebollen… maar die gaat mama binnenkort alsnog bakken.
Daarna zijn we met een overvolle veerboot (ik vond het net de boot van Sinterklaas) overgevaren naar Koh Phi Phi. Ik vond het hier veels te druk en was blij dat we snel in een klein bootje stapte om naar ons hotel te gaan. We hebben hier 2 nachtjes geslapen.
Helaas waren de golven te hoog om ons geplande uitstapje naar ‘The Beach’ te maken. Dus we hebben boottochtje langs de kust gemaakt, gewinkeld, gesnorkeld en apen gezien.
Daarna 3 dagen naar Koh Lanta. Hier zijn we door de mangrovebossen gevaren, waar we ook stoute apen bananen gevoerd hebben. We zijn op bezoek geweest bij een orchideeën en groente kwekerij en rubberplantage.
Iedere dag hebben we heerlijk gezwommen in de mooie zwembaden en lekker gegeten op het strand of bij het zwembad. We mochten laat opblijven en sliepen gezellig met z'n allen op 1 kamer (FEESTJE!!!).
Jullie horen het, we hebben het goed naar ons zin gehad!
Bye bye, X Mirthe
14 Januari 2013 - 18:57
Stijn:
Lieve Mirthe & Lotte,
Mijn mama heeft jullie verhaal voorgelezen en de foto's laten zien. Wat een leuke en gezellige vakantie hebben jullie gehad! De foto van het zwembad herken ik nog wel van vorig jaar!
Veel liefs van Stijn -
14 Januari 2013 - 21:18
Belinda:
Lieve Mirthe,
wat een leuke vakantie hebben jullie gehad. fijn hoor! Op 2 foto's lijk je precies op mama. zo grappig.
Een knuffel voor jou en voor Lotte (wil je die aan haar geven) -
15 Januari 2013 - 09:38
Oma En Opa Van Es [opa Kees ]:
Wat een prachtige foto s van jullie kerstvakantie Leuk schaatsen bij 30 gr dat is bij ons wat anders .Bij ons is het geen 30 gr , maar het vries en er val sneeuw .[15-01-2013 ]We hebben wel bananen , niet in de boom maar op de fruitschaal .
Een groet en een knuffel Oma en Opa kees . -
15 Januari 2013 - 11:23
Opa En Oma Bus.:
Oma heeft vanmorgen genoten van de foto's. Herken er veel van mama in van vroeger. Jullie hebben al veel mooie plekjes gezien in Thailand. Nu gaan jullie weer naar school. Bedankt voor je verhaaltje, Mirthe. Groetjes aan Lotte, papa en mama. Kusjes en een knuffel. xxxxx
15 Januari 2013 - 23:38
Ben, Liset En De Boyst:
Wow, wat een foto's weer! Maar 1 springt er uit hoor, de 'cheers' foto!!! Zo lief en ondeugend tegelijk. Mirthe had er zin in zo te zien, hihi! En die mooie dames in het wit, ja, echt een top foto :)
Wat zal het een heerlijke vakantie geweest zijn. En met zo'n bijzondere oudjaarsavond/nacht met zn viertjes!
Tot snel weer! Liefs van ons!